Mozz chutné recepty

Zapečené baklažány plnené ricottou

Náročnosť Nízka
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 200 g Galbani Ricotta
  • 125 g Galbani Mozzarella
  • 30 g Galbani Parmigiano Reggiano D.O.P.
  • 4 stredné baklažány
  • 3 lyžice olív
  • strúčik cesnaku
  • kapary
  • zväzok bazalky
  • trocha extra panenského olivového oleja
  • štipka soli
  • štipka korenia

Postup prípravy

Baklažány pozdĺžne rozkrojte a varte v slanej vode do zmäknutia (približne 20 minút). Stredy plytko vydlabte, len toľko, aby vám vznikla akási pevná baklažánová vanička. Vydlabanú dužinu nakrájajte na kúsky a zmiešajte s posekanými lístkami bazalky. Zmes osoľte, okoreňte a asi 5 minút pomerne sprudka restujte na troche panenského olivového oleja. Orestované baklažány dajte bokom a pokračujte v príprave na rovnakej panvici. Vlejte pár lyžíc extra panenského olivového oleja, pridajte strúčik cesnaku, olivy a kapary. Ak sú slané, umyte ich pod tečúcou vodou. Pár minút restujte, vhoďte polovice paradajok a bazalku. Osoľte, okoreňte a opäť sprudka restujte asi 10 minút. Na záver na panvicu vráťte už orestovanú zmes zo stredov baklažánov. Vydlabané baklažány posoľte a plňte striedavo orestovanou zmesou a mozzarellou s niekoľkými lyžicami ricotty. Naplnené baklažánové vaničky posypte parmezánom a dajte na 30 minút zapiecť do trúby vyhriatej na 180 °C. Pred servírovaním nechajte pár minút chladnúť.